Her er hva vi driver med
og har drevet med de siste årene
og har drevet med de siste årene
Oslo kommune har valgt sirkulærøkonomi som drivkraft for utviklingen av Hovinbyen – Oslos største byutviklingsområde. Ambisjonen er at Hovinbyen skal bli verdensledende innovasjonsdistrikt for sirkulærøkonomi innen bygg, anlegg og produksjonsnæring. Civitas har utarbeidet mulighetsstudie for innovasjonsdistriktet i nært samarbeid med A-lab arkitekter.
Prosjektet skal gi økt kompetanse om klimavennlige bygg. Målgruppen er byggherrer, arkitekter, rådgivende ingeniører, entreprenører, håndverkere, byggevareprodusenter og byggevareleverandører. Fylkeskommunen, Innovasjon Norge og Statsforvalteren eier prosjektet. Civitas, Norconsult og Norwegian Wood Cluster har ansvar for gjennomføringen.
11. desember 2022 fikk alle tog i landet linje-identitet – linjenummer. Dette er en grunnleggende byggestein for informasjon og veivisning for publikum. Vi har utredet, foreslått, utabeidet systemet og fremstilt i det i en rekke nye linjekart.
BaneNor skal effektivisere Oslo S og forbedre landets største kollektivknutepunkt. Hvordan kombinere dette behovet med utvikling av et attraktivt stasjonsområde? Hvordan kan koblingene til byen samtidig bli bedre? Sammen med blant andre Reiulf Ramstad Arkitekter utreder og regulerer vi dette. Det vil si detaljregulering med konsekvensutredning (KU).
Ferd eier tomten og har visjon om å skape et mangfoldig, grønt og levende urbant område som ivaretar og utvikler Marienlyst sine unike kulturopplevelser- og naturkvaliteter. Hvordan kan en slik visjon oversettes til en juridisk bindende reguleringsplan? Vi er med på laget som reguleringsansvarlig.
Her utgreier me fossilfrie drivstoffløysingar for alle typar trafikk på veg og sjø i Lærdal kommune. Dette vert sett i samanheng med planar for transportsystemet og tilgang på aktuelle areal og elkraft. Me utarbeider kunnskapsgrunnlag og vurderer framtidig markand for ulike typar fossilfritt drivstoff i kommunen. Det vert utarbeidd framlegg til tiltak der kommunen kan ha ei rolle.
Vår evaluering for departementet fant at retningslinjene er modne for revisjon.
Solon Eiendom skal forandre et slitt næringsområde omgitt av tung biltrafikk til attraktive boliger. Hva karakteriserer stedet? Hvordan kan vi få det til å spille sammen med omgivelsene på Sofiemyr? Sammen med Lala Tøyen utreder vi dette.
Hvordan kan lokalisering av handel og tjenesteyting styres gjennom planlegging etter plan- og bygningsloven? Utgangspunktet er aktuelle mål knyttet til transport, klimagassutslipp, by- og bygdeliv. Vi gir råd om endringer i regelverk, virkemiddelbruk og veiledning. Arbeidet er blant annet basert på seks fagdager med innspill fra bransjen og fra fagfolk i kommuner, fylkeskommuner og hos statsforvalterne. Oppdragsgiver er Kommunal- og distriktsdepartementet.
Forventet økt godstransport styrker behovet for å identifisere innsatsområder, utnytte distribusjonsnettet mer effektivt og bidra til nye løsninger innen bylogistikk – frakt av varer, utstyr og avfall.
Lansert i hele Bergen i forbindelse med store omlegginger av linjenettet.
Hvordan kan jernbanens stengninger for vedlikehold og fornyelse gjøres mer effektivt?
Reguleringsplan for et 30.000 dekar stort område i Oslos fjordby.
Det ble til Normannsløkka på Ensjø, slik vi utredet og anbefalte sammen med A-lab.
Fra innadvendt kjøpesenter med parkering til åpent bystrøk med gater og torg.
Ca 28 boenheter på 14 dekar
Forskningssenter for nullutslippsområder i smarte byer. Civitas er partner i programmet og skal sammen med kommuner, næringsliv, myndighetsorgan og forskere planlegge, utvikle og drifte områder uten eller med svært lave klimagassutslipp.
Hva betyr omstilling til et lavutslippssamfunn for kommunesektoren?